Duben 2017
9.4.2017 jsem se vypravila potřetí zkusit štěstí s přeroubováním. Po předchozích neúspěších jsem se snažila lépe připravit rouby a od února, kdy se venku oteplilo, je skladuji v ledničce. Tentokrát jsem zvolila pozdější termín roubování, kdy ve výhonech už asi 14 dní proudí míza. Snad to zajistí lepší uchycení. Rouby jsem ošetřila teplou vodou – 5 minut při 54°C (aspoň přibližně, protože udržet tu teplotu na stejné úrovni při vložení roubů do nádoby je v improvizovaných podmínkách asi nemožné). Poté jsem je na vteřinu ponořila do vosku – Revillan červený, tak jako při roubování v ruce. Přeroubovala jsem asi 50 ks podnoží divoce rostoucích ve vinohradu. Potom se bohužel velmi zhoršilo počasí a rouby zatím vůbec neraší. Jenže možná to není počasím L. V každém případě mám ještě polovinu roubů v ledničce pro přeroubování koncem května do nových zelených výhonů.